BINE ATI VENIT PE BLOGUL NOSTRU!

Descoperiti aici articole, poze, filmulete, cu toate informatiile de care aveti nevoie!Anestezia dentara fara ac

  OrthoExclusive va ofera acum o soluţie pentru problemele anterioare ale anesteziei locale :

Un sistem de injectare fără ac!

 Acest sistem  utilizează pentru injectare o fiolă cu un orificiu mic de numai  ø 0.18 mm, prin care se administrează anestezia sub presiune în submucoasă efectiv fără dureri şi chiar în locul necesar.

 Pacienii pediatrici:

Copiii sunt în general pacienţi  dificili pentru că le este foarte frică şi nu pot înţelege scopul tratamentului.  Stomatologii cu experienţă pot folosi  acest sistem pentru a administra anestezia tuturor dinţilor.

Un timp mai scurt pentru răspândirea anesteziei reduce de asemenea şi stresul provocat copiilor.  Având în vedere ca se administrează o anestezie locală de numai 0.3 ml chiar şi copii foarte mici pot fi trataţi astfel şi sunt cu adevărat încântaţi datorită injecţiei fără ac.  Stresul provocat părinţilor care îi însoţesc este evident redus datorită faptului că durata tratamentului se reduce semnificativ. În mod frecvent, copiii mici sunt mai puţini doritori să cooperez cu personalul medical. În acest caz se reduce stresul administrării anesteziei locale datorită riscului scăzut de a provoca răni.  Pacienţii solicită de obicei acelaşi sistem de anesteziere la următoarea lor vizită la stomatolog.

 Pacienitii adulti:

    Mulţi adulţi se tem de seringile cu ac, dar şi de durerea provocată de tratamentul dentar. Această problemă poate fi evitată prin sistemul de injectare fără ac, însă zona de aplicare pentru dinţii permanenţi este limitată

   Adulţii, chiar şi cei care sunt foarte nervoşi, raportează dureri mai puţin intense şi solicită de obicei acelaşi sistem de anesteziere la următoarea vizită la stomatolog.

  Metodă:

Contrar metodelor convenţionale de anestezie locală, infiltrarea anestezicului  se răspândeşte de la locul anesteziei până la periost  astfel incat aceasta duce la o răspândire şi absorbţie mai rapidă, dar şi o avansare rapidă a concentraţiilor eficiente.

Rezultatul este o avansare mai rapidă spre un nivel care elimină durerea; conform studiilor in doar câteva secunde  (de la 1la 90 s)  după administrarea anestezicului.

Eficienţa terapeutică cu eliminarea sigură a durerii se extinde faţă de injecţiile convenţionale. Se poate observa o durată mai redusă a amorţelii ţesutului  ca un efect pozitiv, ceea ce este o bucurie în plus pentru pacienţi.

 O anestezie eficientă este realizată cu doze mici. Acest lucru este important mai ales pentru copii, cărora le este recomandată o doză mult mai mică în comparaţie cu adulţii. Cantitatea totală a anesteziei locale este chiar mai redusă datorită eficienţei extinse şi a anesteziei necesare  pentru fiecare dinte. Ca urmare, sunt necesare doze reduse pentru anestezierea pacinţilor în general.

 Zone de aplicatie:

Obturatii copii, extracţii dinti temporari si extractii de premolari in scop ortodontic, decapusonari, detartraje etc.