Descoperiti totul despre cele mai moderne aparate dentare. Aflati care vi se potriveste!

Damon nu înseamnă doar bracket-uri și arcuri de ultimă generație, ci reprezintă un mod cu totul nou de a trata pacienții. De foarte multe ori, tratamentul convențional necesită îndepărtarea dinților sănătoși și/sau folosirea de disjunctoare pentru a crea spațiu. Această abordare nu este cea mai confortabilă, durează mai mult și poate avea drept consecinte îngustarea arcadei și aplatizarea profilului. Zâmbetele obținute cu Damon sunt mai pline deoarece sunt realizate cu ajutorul forțelor biologic-sensibile care intervin cu blândețe și au ca rezultat înbunătățirea aspectului facial în tot ansamblul său, pentru fiecare pacient în parte.

Aparatul dentar este începutul dar sistemul Damon este „designerul” zâmbetului:

Ortodonții care au competențele necesare pentru a folosi sitemul Damon, așa cu este și Dr. Marinela Bănică, combină trei componente-cheie, care, atunci când sunt folosite împreună, oferă pacientului un tratament mai rapid, mai puține vizite la cabinet, confort sporit și rezultate consistente, de înaltă calitate.

  1. Bracket-urile Damon sunt autoligaturante, eliminând astfel necesitatea legăturilor elastice sau metalice. Cu bracket-urile Damon poți experimenta tratamentul ortodontic făra strângerea sau ajustarea arcurilor.
  1. Arcurile Damon de ultimă tehnologie sunt mult mai ușoare și pentru că „au memorie”, deplasează dinții in poziția dorită mult mai repede și necesită mult mai puține ajustări (ceea ce înseamnă mai puține vizite la cabinet).
  2. Damon este o abordare cu totul nouă care, dovedit clinic, aliniază dinții și imbunătățește considerabil estetica facială – de obicei, fără extracții sau expansiuni palatinale rapide.

Aparatele dentare tradiționale necesită purtarea elasticelor, iar acest lucru determină frecare și presiune, ceea ce face ca tratamentul să fie mai lent și mai puțin confortabil. Bracket-urile Damon folosesc un mecanism glisant pentru a ține firul, acest lucru permițând o mișcare mai liberă a dinților, mai rapid și mai confortabil.

Sistemul Damon este proiectat astfel încât să fie discret și să poată fi curățat cu ușurință. Fără legăturile elastice care atrag și colectează placă bacteriană, igiena dentară în timpul tratamentului cu Damon este ușor de întreținut.

Iar un foarte mare plus este faptul că, pentru pacienții preocupați de imagine, sistemul Damon este disponibil și în varianta cu bracket-uri ceramice: Damon Clear.