Descoperiti totul despre cele mai moderne aparate dentare. Aflati care vi se potriveste!

 

 

 

INVISALIGN

* În timpul consultaţiei, dumneavoastră şi ortodontul veţi discuta cazul în detaliu pentru a hotărî dacă sunteţi un candidat bun pentru Invisalign. Invisalign se adresează acum multor cazuri, de la cele simple la cele mai complexe, iar ortodontul va hotărî dacă Invisalign este bun pentru dumneavoastră.

* Ortodontul dumneavoastră vă va face radiografii, fotografii şi mulaje ale dinţilor, pe care Invisalign le va utiliza pentru a crea o imagine tridimensională digitală a lor. Din aceste imagini medicul dumneavoastră va schiţa un plan precis de tratament, inclusiv mişcările exacte ale dinţilor dumneavoastră. Folosind aceeaşi tehnologie, ortodontul va putea să vă arate o reprezentare virtuală a modului în care se vor mişca dinţii dumneavoastră cu fiecare etapă a tratamentului.

* Pe baza planului de tratament al dumneavoastră sunt create apoi o serie de gutiere la comandă, făcute dintr-un plastic neted, confortabil, fără BPA care nu vă va irita obrajii şi gingiile aşa cum fac deseori aparatele metalice tradiţionale. Pe măsură ce purtaţi fiecare set de gutiere, dinţii dumneavoastră încep uşor şi treptat să treacă la locurile lor. Şi pentru că sunt invizibile, majoritatea oamenilor nici măcar nu vor observa că le purtaţi.

* Aproximativ la două săptămâni, veţi începe să purtaţi un nou set de gutiere care vă fac să avansaţi la următoarea etapă a tratamentului dumneavoastră. Pentru a vă monitoriza progresul, veţi avea şi controale ocazionale de obicei doar din şase în şase săptămâni. În fiecare etapă, veţi putea vedea cât de aproape sunteţi să dobândiţi noul zâmbet.

* În timp ce fiecare caz este unic, tratamentul durează în general aproximativ un an pentru adulţi. Pentru adolescenţi, durata tratamentului este comparabilă cu aceea a aparatului fix, dar pentru că dinţii dumneavoastră nu vor fi acoperiţi de sârme şi brackets-uri veţi putea vedea îmbunătăţirea mult mai curând.

* Pentru cele mai bune rezultate ar trebui să purtaţi gutierele 20 până la 22 de ore pe zi, pe durata întregului tratament.

* Tratamentul Invisalign este de asemenea ideal şi pentru programul dumneavoastră încărcat, fiind necesare mai puţine vizite la cabinetul dentar (aproximativ din şase în şase săptămâni).