BINE ATI VENIT PE BLOGUL NOSTRU!

Descoperiti aici articole, poze, filmulete, cu toate informatiile de care aveti nevoie!

Parodontoza la femei. Cauze, simptome si soluții.

Parodontoza la femei. Cauze, simptome si soluții.

Una dintre problemele majore de sănătate cu care ne putem confrunta odată cu trecere timpului este retragerea gingivală. Gravitatea acestei probleme este adesea trecută cu vederea până în punctul în care simptomele sunt mai mult decât evidente, cauzând discomfort continuu. De fapt, aproximativ 60% dintre femei vor avea probleme gingivale cândva pe parcursul vieții. Există multe cauze pentru retragerea gingivală.

Printre acestea enumerăm:

Bolile gingivale – bacterii care se acumulează la baza gingiei și erodează în timp, atât țesutul moale cât și dintele.

Cauze genetice– 30% din populație e predispusă genetic la a dezvolta boli gingivale.

Acumularea de placă bacteriană – acest lucru rezultă atunci când nu se ia în serios îngrijirea preventivă. Periajul corect, folosirea aței dentare și vizitele regulate la un medic specialist vor elimina această cauză.

Periajul incorect – utilizarea greșită a periuței de dinți, nefolosirea aței dentare, periajul exccesiv sau agresiv vor slăbi cu siguranță rezistența țesutului gingival.

Schimbările care apar în viața unei femei – modificările hormonale care apar în viața unei femei pot face ca intreaga gură și implicit gingiile să devină mult mai sensibile la boli. Aceste tipuri de modificări pot apărea, de exemplu, la menopauză, înaintea ei sau pe parcursul unei sarcini.

Anomaliile dento-maxilare –o mușcătură incorectă supune dinții la eforturi care le depășesc capacitățile iar poziționarea nefirească face aproape imposibilă menținerea unei igiene dentare corecte.

Fumatul – pe langă multe alte efecte negative, facilitează deasemenea acumularea de placă dentară.

Identificarea și tratarea simptomelor bolilor gingivale sunt extrem de importante pentru a putea preveni probleme mai grave care pot duce la pierderea definitivă a dinților.

Simptomele gingivitei sunt:

  • Sângerarea gingiilor pe parcursul periajului sau după efectuarea acestuia;
  • Gingiile sunt inflamate, mai moi sau mai închise la culoare decât în mod normal;
  • Pungi parodontale la baza dinților;
  • Gingiile se retrag în mod vizibil de pe dinți;
  • Dinți care se deplasează sau se mișcă;
  • Gust metalic persistent și respirație urât mirositoare;

Acestea sunt cele mai răspandite simptome dar exista și particularități de la caz la caz.

Dacă te confrunți cu retracție gingivală și simptome ale gingivitei există speranță și măsuri care se pot lua pentru a preveni parodontoza. Pentru a putea beneficia de cele mai bune sfaturi și tratamente e foarte important să te adresezi unui medic specialist parodontolog.

Este posibil ca, în stadii avansate ale bolii, să fie nevoie și de chirurgie. Chiar și în aceste cazuri extreme, vă asigurăm că vom găsi impreună cele mai bune opțiuni pentru a stopa și elimina simptomele cât mai repede și mai eficient. Tratamentul poate fi la fel de simplu ca și corectarea obiceiurilor proaste, cum ar fi periajul agresiv sau forțarea gingiilor cu scopul de a curăța “mai bine” la baza dinților și pentru a elimina inflamațiilor. Curățările dentare profesionale regulate constituie o masură de prevenție foarte eficientă.

În cazul în care principala cauză a simtomelor este o muscătură incorectă, atunci este necesar un tratament orthodontic și ideal ar fi ca acesta să fie recomandat si pus în aplicare de către un medic competent.

Contactează-ne astăzi  și oricare ar fi situația, specialișii ORTHOexclusive sunt pregătiți să vă ofere răspunsuri relevante și să găsească cele mai bune soluții de tratament, adaptate cazului tău.