BINE ATI VENIT PE BLOGUL NOSTRU!

Descoperiti aici articole, poze, filmulete, cu toate informatiile de care aveti nevoie!Prima impresie contează


Un factor important în interacţiunea socială este aspectul fizic.

La fel cum primul impact al unei cărți este coperta, la fel și oamenii sunt inițial judecați după felul în care arată, după modul în care aleg să se îmbrace și să se comporte. Într-o lume perfectă acest lucru nu este corect și moral. Ceea ce se află în interior ar trebui să conteze mult mai mult… și de multe ori, în cele din urmă, se întâmplă; dar nu imediat, iar între timp o mulţime de oportunităţi pot fi pierdute.

În viaţa noastră, sute de decizii cu impact deosebit au fost deja luate pentru noi. Sexul, culoarea pielii, înălţimea, forma şi mărimea mâinilor şi picioarelor noastre, ţara în care ne-am născut, etc. – aceștia și mulți alții sunt factori pe care noi nu îi putem controla sau influenţa.

Însă ceea ce putem controla este modul în care ne înfăţişăm în lume.

Întrebare: Cât de importantă este imaginea pentru business?

Răspuns: Degeaba te îmbraci bine, te aranjezi, dacă în momentul în care porți o conversație expui o dantură neîngrijită.

Ştiaţi că, subconstient sau nu, atunci când te întâlneşti cu cineva pentru prima dată, prima impresie este influenţată de evaluarea aspectului exterior din primele 30 de secunde? Cercetările ştiinţifice au arătat că primele trei lucruri pe care oamenii le observă la prima întâlnire sunt: ochii, zâmbetul şi aspectul general.

Prin urmare, aveţi 30 de secunde pentru a face o impresie bună …

Studiile efectuate asupra mișcărilor globilor oculari arată că atunci când două persoane sunt față în față, sunt evaluate în primul rând ochii și gura celeilalte persoane, în timp ce pentru observarea altor aspecte este alocat mult mai puțin timp.

Întrebare: Cât de important şi esenţial este să zâmbești în viaţă? Când și cum folosești zâmbetul?

Răspuns: Zâmbetul este foarte important în viaţa noastră pentru trei motive principale:

În primul rând, este lucrul cel mai de preț pe care îl avem datorită semnalelor şi mesajelor pe care le poate transmite celorlalți. Este ca un barometru al dispoziţiei și al stării de spirit care le avem.

În al doilea rând, este instrumentul cel mai important în interacţiunea cu străinii şi atunci când vrem să ne facem noi prieteni. Un zâmbet poate spune tot și ne poate face să părem şi mai atractivi!

În al treilea rând, ne poate spune imediat cât de abordabilă este o persoană.

Zâmbetul ar trebui să fie folosit ca rutină, și nu păstrat doar pentru momente speciale, deoarece el poate indica personalitatea și tipul de persoană care doriți să fiți. De asemenea zâmbetul nu ar trebui să fie forțat pentru că, în caz contrar, ar putea părea superficial şi nesincer.

Din păcate multe persoane nu etalează un zâmbet “adevărat” din cauza complexelor pe care le au legate de aspectul dinților – dinți înghesuiți, dinți cariați, dinți cu modificări de culoare, dinți absenți.

Vestea bună este că toate aceste deficiențe pot fi corectate!

Tratamentul ortodontic și tratamentul combinat ortodontic-restaurativ pot rezolva numeroase probleme de estetică dentară. Aparatele ortodontice sunt frecvent utilizate în perioada copilăriei și adolescenței. Dar ele pot fi aplicate cu succes și la adulți, mai ales că există posibilitatea de a purta un aparat “invizibil”, montat pe fața interioară (dinspre limbă) a dinților.

Deci, posibilități există, rămâne doar să vă hotărâți când vreți să schimbați ceva în viața dumneavoastra!