BINE ATI VENIT PE BLOGUL NOSTRU!

Descoperiti aici articole, poze, filmulete, cu toate informatiile de care aveti nevoie!

Profilaxia dentară – cea mai simplă metodă de prevenție a cariilor și a bolilor parodontale

Profilaxia dentară – cea mai simplă metodă de prevenție a cariilor și a bolilor parodontale

Profilaxia dentară, cunoscută și sub numele de curățare dentară sau detartraj profesional, completează ritualul și regimul de sănătatea orală ” de acasă”. Acesta este secretul pentru a va păstra o sănătate orală optimă și cea mai bună metoda de prevenire și răspândirea a bolii dentare sau parodontale. In timpul acestei vizite dentistul are posibilitatea de a localiza alte zone în gură care ar putea avea nevoie de atenție.

Igienizarea profesională este tratamentul prin care sunt îndepărtate toate depozitele de placă bacteriană și tartru supra și subgingivale de pe suprafața dinților. Se recomandă ca un dentist sau un parodontolog să efectueze o curățare dentară profesională la fiecare trei sau șase luni în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Igienizarea profesională se face în 2 etape:

1.Prima etapă:

La început se face o curățire generală: manual sau cu un aparat cu ultrasunete, iar uneori se recurge la o combinație între cele două metode. Ambele tehnici au scopul de a îndepărta placa bacteriană și depunerile de tartru.

2.A doua etapă:

După curățarea inițială, se realizează periajul profesional cu o pastă specială. Acesta va îndepărta orice rest de placă bacteriană de sub gingii și din jurul acestora. Periajul va lustrui suprafețele  dinților, diminuând astfel șansele formării ulterioare a plăcii bacteriene.