CE ESTE MAI IMPORTANT PENTRU CA O PERSOANĂ SĂ FIE ATRACTIVĂ?

TRATAMENTE

CE ESTE MAI IMPORTANT PENTRU CA O PERSOANĂ SĂ FIE ATRACTIVĂ?

85%  zâmbetul frumos, dinţi corect aliniaţi şi o bună igienă orală, 67% mâinile şi unghiile îngrijite, 42% pielea frumoasă şi hidratată, 36% silueta, 33% părul sănatos şi strălucitor. Un tratament ortodontic poate rezolva cel puţin o parte din problemele legate de aspectul dinţilor.

PRIMA IMPRESIE CONTEAZĂ!

tratament-ortodontic-300x272Periajul zilnic este pentru cei mai mulţi deja o rutină. Dar aspectul dinţilor? Sunt aceştia placuţi şi atractivi sau sunt înghesuiţi ruinând imaginea într-o clipă? Gura şi dinţii unei persoane sunt primele imagini pe care ochiul le captează. Dinţii plăcuţi fac o persoană să fie mai atractivă şi mai încrezătoare în ea. Dinţii înghesuiţi sau cu spaţieri nu constituie doar o problemă de estetică, în timp pot crea probleme maxilarelor, parodonţiului, ATM, dificultăţi de masticaţie şi migrene. Igiena orală de asemenea este îngreunată favorizându-se apariţia cariilor şi a problemelor gingivale care în timp pot duce chiar la pierderea dinţilor. Nu aştepta prea mult pentru a apela la un tratament ortodontic!

 

Ortodontul poate face mai mut decât să corecteze poziţia dinţilor, el este de asemenea şi consultantul dumneavoastră în estetica facială. Dizarmoniile dentare se tratează la copii şi tineri cu ajutorul diferitelor aparate ortodontice dar aceleaşi rezultate de success pot fi posibile şi pentru adulţi. Cei mai mulţi adulţi refuză tratamentul ortodontic din motive de estetică chiar dacă acesta durează doar unul sau doi ani, cei mai mulţi adulţi preferă să traiască toată viaţa cu aceleaşi probleme medicale şi cu aceleaşi tulburări funcţionale şi de estetică dentară.

  • Două avantaje majore pentru pacient:

1. Estetica – rezultatul trebuie să corespundă aşteptărilor dumneavoastră şi chiar mai mult.

2. Funcţionalitate – un tratament ortodontic trebuie să îmbunătăţească masticaţia şi să se armonizeze cu cerinţele implicite şi explicite ale pacientului. Îmbunătăţirea şi menţinerea sănătăţii dento-orale este principalul obiectiv ortodontic.

  • 3 motive pentru a alege un tratament ortodontic

Avantaje estetice: îmbunătăţirea zâmbetului, a calităţii vieţii şi încrederii în sine în oricare moment al vieţii (de la 7 la 77 ani). Dinţii corect aliniaţi dezvăluie un zâmbet frumos făcând persoana mult mai atractivă. Suntem adesea judecaţi pentru felul cum arătăm, cum zâmbim, cum ne îmbrăcăm, iar un zâmbet frumos şi armonios ne ajută la stabilirea contactelor şi interacţiunii cu alte persoane din viaţa socială.

Avantaje funcţionale: îmbunătăţirea calităţii masticaţiei. Simptome ale malpoziţiilor dentare care pot cauza probleme maxilarelor: dinţi înghesuiţi sau cu spaţieri, rotaţii dentare, angrenaje inverse. Corectarea acestor disfuncţii va duce la îmbunătăţirea masticaţiei, evitarea complicaţiilor dentare şi îmbunătăţirea zâmbetului şi aspectului facial.

Beneficii pentru sănătatea dento-orală: prin menţinerea dinţilor pe arcadă un timp mai îndelungat. Dinţii corect aliniaţi sunt mai uşor de întreţinut, facilitează periajul iar prinîmbunătăţirea igienei dentare scade riscul apariţiei cariilor. Oricare ar fi motivele dumneavoastră pentru începerea unui tratament ortodontic, veţi beneficia de o experienţă unică şi pozitivă cu beneficii pe termen foarte lung.

  • Etapele unui tratament ortodontic

Prima consultaţie: Se face pentru evaluarea dorinţelor personale şi expectativelor. După o analiză amănunţită a radiografiilor, modelelor şi fotografiilor de diagnostic, ortodontul va evalua starea dinţilor, maxilarelor, a gingiilor şi de asemenea procesul biologic de deplasare a dinţilor, factor esenţial în îmbunătăţirea sănătaţii dento-orale. Se va stabili astfel un diagnostic complet şi documentat urmat de un plan de tratament adaptat, personalizat şi în parteneriat cu dentistul dumneavoastră sau chirurgul ortognat.

Controalele lunare şi activarea aparatului: De obicei se vor face o dată la 4 săptămâni pentru o perioadă determinată de complexitatea cazului. De asemenea un check-up anual va stabili măsurarea criteriilor rezultatelor şi confirmarea duratei tratamentului ortodontic.

Sfârşitul şi rezultatul tratamentului: Contenţia aplicată în funcţie de situaţie poate fi un retainer fix, o gutieră transparentă sau o placă de contenţie Hawley care va asigura stabilitatea rezultatului.

ORTODONTIE COPII

Intervenţia timpurie poate preveni anumite anomalii de dezvoltare ale aparatului dento-maxilar cu atât mai mult cu cât unele dintre ele sunt mai uşor de corectat la această vârstă.

ORTODONTIE ADOLESCENTI

Studiile arată că 70% dintre copii cu vârste cuprinse între 9 şi 17 ani au nevoie de tratamente ortodontice pentru a corecta problemele dentare apărute, asigurarea unei igiene dentare optime şi creşterea încrederii în sine, lucru extrem de important în perioada de creştere.

ORTODONTIE ADULTI

Niciodată nu este prea târziu! Secretul zâmbetului este pentru toata viaţa.
Aparate invizibile si individualizate. Malpoziţiile dentare netratate se agreavează în timp, ceea ce va duce la înghesuiri sau spaţieri mai mari şi chiar mobilitate dentară de diferite grade.

CONSILIERE ESTETICA FACIALA

Armonia intre elementele dominante ale fetei contribuie la crearea frumusetii faciale. Elementele dominante ale fetei sunt zambetul cu componentele sale dintii, gingiile, buzele, ochii si conturile fetei.

INGRIJIRE DENTARA COPII SI ADOLESCENTI

Oferim cele mai bune si cele mai noi metode de tratament pentru pacientii nostri :
Preventie cu fluor si xylitol
Profilaxie: detartraj, air flow, periaj profesional
Tehnologii avansate pentru controlul durerii, seringa fara ac

INGRIJIRE DENTARA ADULTI

Albirea dentară poate face zâmbetul mai atrăgător. Alegeti sistemul ‘ZOOM 2′ şi în numai 45 de minute dinţii se vor albi în siguranţă cu până la 8 nuanţe. Înainte de efectuarea albirii se recomandă o curăţare profesională a dinţilor.